04 januari 2019

Herxen verloot villa van 162.000 euro voor renovatie dorpshuis


Herxen verloot vakantievilla van 162.000 euro voor renovatie van dorpshuis

Gepubliceerd door de Stentor op vrijdag 4 januari 2019, 10:54


"Een vakantiewoning in Heino ter waarde van 162.500 euro. Dat is de hoofdprijs van een loterij, waarvan de opbrengst bestemd is voor uitbreiding en verduurzaming van het dorpshuis in Herxen. Deelnemers maken ook kans op een tiendaagse vakantie voor tien personen in een Spaanse villa met zwembad. De derde prijs is een bedrag van 2500 euro.


Het marketingbureau heeft volgens Dalhuisen al met succes de kastanjes uit het vuur gehaald bij de Kansspelautoriteit in Den Haag. Deze heeft op 14 december officieel de vergunning verleend. ,,De helft van de opbrengst moeten we besteden aan het goede doel, in dit geval ons dorpshuis. Verder moeten we veertig procent kansspelbelasting betalen voor de prijzen. Alle kosten bij elkaar bedragen 375.000 euro.’'

Vertrouwen

Ton Strien, de burgemeester van Olst-Wijhe, heeft er kennelijk vertrouwen in. ,,Wat in Herxen niet kan, is nog nooit gebeurd’', luidt zijn credo op de speciale site windithuis.nl. Hij koopt komende woensdag het eerste lot op een voorlichtingsbijeenkomst, die om 20.30 uur begint in De Herxer Marke."
..Bekijk het hele artikel