Kasteel het Nijenhuis

De parels rondom jouw vakantiehuis in Heino


Geniet van Kasteel het Nijenhuis met zijn unieke beeldentuin!

Op slechts zes kilometer afstand van Landgoed Old Heino ligt Kasteel het Nijenhuis, een van de locaties van Museum de Fundatie. Deze prachtig bewaard gebleven havezathe wordt omgeven door een uniek landschap. Ben je op zoek naar een leuk museum in Overijssel? Dan is dit misschien wel een van de mooiste! 


Tentoonstellingen in het pareltje van Salland

Kasteel het Nijenhuis dateert uit 1382. Het kasteel werd sindsdien bewoond door vele adellijke families, waaronder de familie Van Pallandt. Toen zij het kasteel verkochten in 1934, raakte het gebouw helaas in verval. Gelukkig zorgde kunstverzamelaar Dirk Hannema voor de restauratie van het kasteel en verbouwde hij de bouwhuizen tot museum. In het museum werd de collectie van Hannema tentoongesteld. In 2003/2004 is het kasteel opnieuw verbouwd en toegankelijk gemaakt voor publiek. Er vinden hier tegenwoordig nog regelmatig tentoonstellingen plaats. Bezoekers noemen het kasteel ook wel het pareltje van Salland!

De beeldentuin met een omvangrijke collectie beeldende kunst

Naast het prachtige kasteel, dat echt de moeite waard is om te bezoeken, is hier ook een unieke beeldentuin te vinden. Deze beeldentuin is één van de grootste en meest bijzondere van Nederland. Er worden in de tentoonstelling ruim negentig beelden getoond op 4,5 hectare siertuin van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Je kunt hier onder andere beelden vinden van Karel Appel, Charlotte van Pallandt, Waldemar Otto en Kenneth Armitage. Als je in de tuin loopt, springen de metershoge beelden van Ronald A. Westerhuis, David Bade en Yasser Ballemans direct in het oog. Deze beelden werden samen met het Lowlands festival aangekocht. 


Leuk feitje, elk jaar verhuist één of meer van deze beelden tijdelijk naar Lowlands!Over Museum de Fundatie

Museum de Fundatie heeft twee locatie waaronder een museum in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis. Het kasteel is een van de musea in Overijssel die door de Overijsselaars vaak 'het pareltje van Salland' wordt genoemd. De zomer expo van 2019 is het eerstvolgende wat je kan bewonderen. Bekijk hier de hele collectie. Uiteraard mag je met de museumkaart (voorheen museumjaarkaart) gratis naar binnen.

Ook een vakantiewoning in de buurt van dit soort 'pareltjes'?

Zou je hier vaker willen vertoeven en van de omgeving willen genieten? Wij verloten een vakantiehuis voor het goede doel! Koop een van de 9999 loten en maak kans op je eigen vakantiewoning in Heino!