Loterijen in Nederland

Wat is de winkans en welke goede doelen steunen ze?


Ken je dat? Dat heerlijke gevoel als je een loterij wint! Nee? Dat dachten wij al.

We kunnen ons allemaal voorstellen dat het winnen van een hoofdprijs in een loterij een fantastisch gevoel geeft! Ik bedoel, wij fantaseren er ook wel eens over. Als winnaar ga je genieten van een verre vakantie, koop je 'even' een Ferrari of verbouw je je hele huis (al is het kopen van een nieuw huis natuurlijk ook een optie). Maar, de kans om zo'n loterij te winnen is helaas niet zo groot. Voor de meeste mensen zal dat heerlijke gevoel plaatsmaken voor: het meeste wat ik ooit heb gewonnen, een pak wafels. Dat is precies de reden waarom wij maar 9.999 loten verkopen!

Een kleine winkans...

Maar bij andere loterijen (bijvoorbeeld de Staatsloterij) is de winkans toch 51,2% ? Klopt! Alleen gaat dat dus wel om prijzen van €5,-. Overigens niks ten nadele van die loterijen! Het is soms ook gewoon leuk om mee te doen. Toch is de kans dat je écht de hoofdprijs wint maar 1 op de 2.600.000. Dat communiceren ze natuurlijk niet.Maar 50% van de opbrengsten gaan wél naar het goede doel! 

Los van jouw prijzen, steunen de loterijen in Nederland heel veel goede doelen! 50% van alle opbrengsten gaan naar het goede doel! En dat is best een goede reden om mee te doen vinden wij!

Grotere loterijen in Nederland houden zich bezig met meerdere goede doelen op elk een eigen gebied. Zo gaan de opbrengsten van de Postcode Loterij bijvoorbeeld naar organisaties die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan het Wereld Natuur Fonds, Voedselbanken Nederland en Unicef. De BankGiro Loterij steunt juist organisaties in Nederland die zich inzetten voor cultuur en erfgoed in Nederland en de VriendenLoterij richt zich op goede doelen die zich bezig houden met de gezondheid en het welzijn van mensen. 

De Staatsloterij pakt het helemaal groots aan, ruim 58% van de opbrengsten gaan naar Nederland zelf en een ander groot deel gaat naar NOCNSF, deze organisatie zorgt ervoor dat topsport in Nederland wordt bevorderd. 


Wij focussen op goede doelen die wat dichter bij de mensen staan

Andere goede doelen zjjn natuurlijk altijd goed om te steunen. Maar wij willen niet dat kleinere organisaties en stichtingen die minder bekend zijn worden vergeten. Zoals het dorpshuis van Herxen dat dringend hulp nodig heeft bij het vernieuwen en verduurzamen. Je zult wel denken: Herxen? Waar ligt dat nou weer? Heel eerlijk; dat dachten wij ook. Maar zelfs Typhoon steunt deze actie!    Wij willen onze winkans zo hoog mogelijk houden!

Een winkans die 300x groter is dan bij grotere loterijen? Hoe kan dat nou? Hoewel wij onze loterij natuurlijk zijn begonnen voor het goede doel, zijn wij van mening dat de winkans op een grote prijs (hoger dan €2.500,-) zo hoog mogelijk moet zijn. Dat is ook de reden dat we, in tegenstelling tot bekende loterijen, maximaal 9.999 loten verkopen. Dit betekent dat je een winkans hebt van 1 op 3.333 als alle 9.999 loten worden verkocht.

Dat is waarom onze loten €98,- kosten

Zoals al gezegd, onze loterij bestaat niet alleen omdat we leuke prijzen willen verloten, maar vooral omdat wij een mooi goed doel hebben! Om de winkans zo hoog mogelijk te houden verloten we maar 9.999 loten en dat betekent helaas wel dat ze iets meer kosten dan een tientje. 

Kortom, door aan een loterij mee te doen maak je niet alleen kans op mooie prijzen, maar help je ook de goede doelen. En dat is toch ook een heerlijk gevoel?